Noves formacions a Girona i Terres de l’Ebre

Un dels punts claus del projecte Territoris Singulars ha estat promoure la formació en economia verda i cooperativisme. Per aquest motiu, s’han portat a terme diferents accions per incentivar tant la formació especialitzada de tècnics d’entitats socials i ambientals en ecoturisme com la capacitació de persones de col·lectius en risc d’exclusió social amb la finalitat de promoure la seva inserció laboral.

A Girona, aquest setmana s’ha tancat la formació que s’ha estat desenvolupant des del 12 de setembre i que s’ha portat a terme entre les hortes de Santa Eugènia i la seu de la Fundació Astres. Durant la  la formació de Territoris Singulars, els alumnes participants han tingut l’oportunitat de conèixer experiències com la granja lletera La Selvatana o Rovell d’Or, de producció d’ous ecològics.

La formació també s’ha portat a terme a les Terres de l’Ebre, en aquest cas amb la col·laboració de l’entitat Gepec. Els alumnes participants, a banda de la formació teòrico-pràctica que han rebut, també han visitat diferents explotacions i empreses especialitzades en economia verda o serveis ecoturístics com Surtdecasa Terres de l’Ebre o els horts de Jardí d’Or.