Jornada de formació en Turisme a la Reserva Natural de Sebes

Territoris Singulars continua avançant en les formacions i el divendres 13 de juliol es va celebrar a la Reserva Natural de Sebes, a Flix, la Jornada de formació especialitzada en turisme per a entitats ambientals i socials’.

La jornada tenia per objectiu oferir formació especialitzada en àmbits com els nous models de turisme, el guiatge de persones o la repercussió de les xarxes socials. Dins aquests àmbits, es va comptar amb la participació d’experts de cadascun dels àmbits que van oferir el seu punt de vista especialitzat als tècnics de les entitats ambientals i socials que participen a Territoris Singulars.

Magí Seritjol va ser l’encarregat d’obrir la jornada amb una xerrada sobre ‘Un altre turisme és possible’. A continuació, Rafael Lòpez-Monner va parlar sobre ‘La força de la imatge’ on va oferir la seva visió com a fotògraf sobre els missatges i valors que es poden expressar en imatges.

El guiatge de persones va centrar la següent xerrada, que va anar a càrrec de Julio Robles i on va explicar com guionitzar activitats, productes i visites i com tractar grups i persones, d’acord amb diferents tipologies.

Les xarxes socials van ser un dels punts també del debat amb la xerrada que va oferir Rafa Pérez i que va servir per reflexionar sobre els perills, oportunitats i estratègies de les xarxes. La jornada de formació es va tancar amb una taula rodona on experts i formadors van reflexionar sobre les diferents qüestions que s’havien abordat al llarg del dia. Jordi Casassayas i Carles Sanz van ser els encarregats de recollir les reflexions finals de la jornada.

La jornada va ser també una oportunitat per presentar el projecte al Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, aprofitant que estava de visita a la Reserva Natural de Sebes.